Hlavní obsah

Premiéry - Kajínek, Trik a Dostaň ho tam

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Očekávanou filmovou novinkou tohoto týdne je český akční snímek Kajínek, sekunduje mu polská kriminálka Trik a americká hudební komedie Dostaň ho tam.

Článek

Trik

Napínavá kriminálka s humornými prvky vypráví příběh geniálních podvodníků, kteří vymyslí mistrovský plán, jak se pomstít těm, kteří je zradili. Chytře napsaná, kvalitně obsazená a skvěle natočená evropská variace Dannyho parťáků.

Marek, talentovaný padělatel dolarových bankovek, a Witek přezdívaný Profesor, mají vymyšlený chytrý plán útěku z vězení, kde si odpykávají tvrdé tresty. Když je v Afghánistánu unesen polský zmocněnec, Marek dostává prostřednictvím agenta ministerstva zahraničí od vlády nabídku ke spolupráci: za pomoc při výrobě falešných šesti miliónů dolarů na výkupné únoscům, nabízí Markovi propuštění.

Trick, Polsko 2010, 95 min., režie: Jan Hryniak, hrají: Piotr Adamczyk, Robert Wieckiewicz, Karolina Gruszka, Agnieszka Warchulska, Grazyna Szapolowska, Eryk Lubos, Marian Dziedziel, Andrzej Chyra a další.

Dostaň ho tam

Hudební byznys se hroutí a podle toho vypadá dusná porada jednoho vydavatelství, na níž se marně hledají nápady na jeho resuscitaci. Až jistý Aaron přijde s nápadem, že by se dal ve slavném klubu v Los Angeles uspořádat vzpomínkový koncert enfant terrible rockové scény, Alduse Snowa.

Kdyby Aaron věděl, jak si to tímhle nápadem zavaří, asi by si ho odpustil. Od „laskavého“ šéfa dostane 72 hodin na to, aby dojel pro Alduse do Londýna a přivezl ho do L. A. tak, aby vystoupil na jevišti v Greek Theatre přesně deset let poté, co na něm stál naposledy.

Aldusovo renomé rockové legendy bohužel doprovází slovíčko „bývalá“, protože po jednom příšerném singlu a bolestivém rozvodu „vypadl z vlaku“ a zpátky mu nepomohly chlast, drogy ani jednorázové přítelkyně.

Get Him to the Greek, USA 2010, 109 min., režie: Nicholas Stoller, hrají: Jonah Hill, Russell Brand, Rose Byrne, Christina Aguilera,  Pink, Dee Snider, Katy Perry, Meghan Markle, Robert Seay, Elisabeth Moss a další.

Kajínek

Foto: archív, Právo

Hlavní mužské role Jiřího Kajínka se zhostil ruský herec Konstantin Lavroněnko.

Očekávaný kriminální thriller inspirovaný příběhem Jiřího Kajínka, nejslavnějšího tuzemského vězně. Díky svému útěku z vězeňské pevnosti Mírov se z něj stala legenda a také nejhledanější člověk v Evropě. Pět týdnů, kdy unikal policii, je dodnes zahaleno tajemstvím.

Filmový Kajínek je příběhem nejznámějšího vězně u nás, příběhem dvojnásobné vraždy, příběhem obhájkyně hledající nové důkazy, příběhem podsvětí a jeho prorůstání do státní správy i příběhem manipulace. Je Jiří Kajínek obětí konspirace, nebo chladnokrevný zabiják?

Kajínek, ČR 2010, 107 min., Režie: Petr Jákl ml., Hrají: Konstantin Lavronenko, Tatiana Vilhelmová, Bogusław Linda, Vladimír Dlouhý, Michal Dlouhý, Ľubomír Paulovič, Werner Daehn, Josef Klíma, Norbert Lichý, Alice Bendová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám