Hlavní obsah

Gayové známkovali televize: chválí MTV, Fox je trochu uráží

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká gay a lesbická aliance proti hanobení (GLAAD) oznámkovala po rozsáhlém průzkumu televizní kanály podle toho, jak zobrazují osoby s menšinovou sexuální orientací. Nejlepší jsou údajně televize CW a MTV.

Článek

Úplně nejlépe se ke gayům a  lesbám chová americká televizní síť CW, což je poměrně nový podnik, který začal vysílat v roce 2006. Společně ho spustili CBS, United Paramount Network a Warner Bros. Dostal nejvyšší hodnocení za "zodpovědnost při zobrazování homosexuálních postav".

MTV dostala poprvé od aliance známku vynikající.

"Programy MTV jako The Real World a America's Best Dance Crew od začátku nabízely rozmanité obrazy gayů a transsexuálů, které pomáhají Američanům lépe rozumět naší komunitě a přijímat ji," uvedl prezident GLAAD Jarrett Barrios.

GLAAD kvůli průzkumu vyhodnotila asi 5000 hodin pořadů vysílaných v prime-timu, nejsledovanějším večerním čase.

Nejsledovanější americká televizní síť CBS dostala velmi špatnou známku. Fox skončil za CW, ale dostal od homosexuálů jen "dostatečnou", protože část programu vnímali jako urážlivou. Za Foxem se umístili ještě ABC a NBC.

Z kabelových televizí dostaly dobrou známku ABC Family, TNT, Showtime, Lifetime a HBO. Naopak propadly USA, A a TBS.

Reklama

Výběr článků

Načítám