Hlavní obsah

Potrhlé sestry disko-kytarovky

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Popová skupina Scissor Sisters je zjevem podivným a těžko zařaditelným. Bylo by jednoduché stručně konstatovat, že jde o šílený kýč, ale přece jen nechávají na svých deskách dost stop svědčících o tom, že si spíš ze všeho dělají tak trochu srandu.

Článek

Novou desku Night Work plodili Scissor Sisters ve spolupráci s producentem Stuartem Pricem, který už točil i se samotnou královnou blyštivé hudební prázdnoty Madonnou.

Night Work má tendenci k monotónním disko rytmům, ale ne k tradičnímu disko zvuku. Starou dobrou diskošku přiohýbá až k housovým vodám a do toho se ojediněle ozvou i relativně tvrdé kytary, které syntezátorovou masu příjemně ozvláštňují.

Nakažlivě tepají hlavně některé basové linky v první půlce alba (Any Which Way, Whole New Way), ale dojem poněkud kazí přítomnost vokálů znějících jako revival přiškrcených Bee Gees.

Druhá půlka je o něco slabší, synthi-funkové base docházejí nápady a ani melodie se moc nekonají. Nicméně je pochopitelné, že tancechtivé jedince tohle dokáže na koncertě pořádně rozparádit, zvlášť když si předtím trochu přihnou.

Celkové hodnocení: 60 % 

Reklama

Výběr článků

Načítám