Hlavní obsah

Skupiny Korn a Backstreet Boys bojkotují BP

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká rocková skupina Korn oznámila, že se rozhodla bojkotovat výrobky britské petrolejářské společnosti BP. Během následujícího koncertního turné nebude tankovat palivo, které pochází od ní, a nebude ani kupovat její výrobky.

Foto: Profimedia.cz

Korn

Článek

Kapela tak protestuje proti způsobu, jakým se koncern BP postavil k havárii v Mexickém zálivu. 20. dubna tam došlo k výbuchu ropné plošiny Deepwater Horizon. Zahynulo při něm jedenáct lidí a společnost BP, která měla plošinu pronajatou, se k likvidaci následků nehody podle členů skupiny Korn staví příliš vlažně. Dodnes do Mexického zálivu vytéká ropa, která ohrožuje americké pobřeží, a hrozí velká ekologická katastrofa.

„Obrázky, které denně z místa nehody vidíme, jsou strašné,“ říká zpěvák skupiny Korn Jonathan Davis. „Bojkotem dáváme najevo nesouhlas s postupem BP. Není nám jedno, co se stalo, že to nebylo vyšetřeno, viníci nebyli potrestáni a jak pomalu se to řeší. Čím větší bude bezpečnost na jiných podobných plošinách, tím menší bude pravděpodobnost, že se v budoucnu stane něco podobného. Věříme, že nás další kapely budou následovat.“

O víkendu se ke Korn přidal americký boyband Backstreet Boys. Během koncertu v Biloxi ve státě Mississippi řekl zpěvák Nick Carter, že mu puká srdce, když vidí obrázky zvířat, která v Mexickém zálivu na následky úniku ropy denně umírají.

Jeho kolega Brian Littrell vyzval diváky, aby se k bojkotu přidali. „Musím vám říci, že se tím opravdu trápím. Ten bojkot by měl BP ukázat, jak se po tom všem cítíme,“ řekl.

Korn vystoupí 28. srpna na Řípfestu v Krabčicích.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám