Hlavní obsah

Filmový festival Hrákula začíná v Plzni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Desítku projekcí, program pro děti a rockový koncert nabídne letos lidem v Plzni letní filmový minifestival pod širým nebem Hradišťské kulturní léto - Hrákula. Potrvá od středy 9. června do 19. 6. Přehlídka filmů na louce u jezu na Úhlavě v místní části Hradiště se koná letos podesáté.

Foto: Profimedia.cz

Za 25 korun mohou diváci vidět například Avatar.

Článek

"Výtěžek ze vstupného se jako každý rok rozdělí na dobročinné účely," řekl starosta druhého městského obvodu Plzeň - Slovany Lumír Aschenbrenner, který festival zaštiťuje.

Na jedno představení Hrákuly chodí v průměru kolem tří set lidí, takže za dobu konání festivalu se na vstupném vybralo už přes půl miliónu korun. "Loňských 50 tisíc korun jsme rozdělili mezi Pomocné tlapky, S.O.S. Život pro koně a část šla do 51. mateřské školky v Částkově ulici na výbavu venkovního hřiště. Letos se nad využitím výtěžku ze vstupného ještě zamýšlíme. Nápady máme, ale zatím není definitivně rozhodnuto," řekl starosta.

19. června festival ukončí hudební akce ProRock. Zahrají mimo jiné kapely Replay, Sarin, LSD, Lucie Revival a další.

Za symbolické vstupné pětadvacet korun letos Hrákula nabídne například filmy Líbáš jako bůh, 2Bobule, Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů, Alenka v říši divů nebo Muži v říji. Pokud vyjde počasí, předpokládá se, že největším trhákem bude už tento pátek nejnavštěvovanější film letošní zimy Avatar, dalšími taháky v programu jsou pak Souboj titánů nebo Sherlock Holmes. Podrobnosti o festivalu jsou na adrese www.hrakula.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám