Hlavní obsah

Soutěž Eurovize 2010 zná vítězku: Lenu z Německa

Novinky, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oslo, Norsko

Oblíbená televizní soutěž Eurovize 2010 zná po víkendu absolutní vítězku. Stala se jí německá zpěvačka Lena se skladbou Satellite.

Článek

Osmnácti tisíci diváky zcela zaplněná Oslo Telenor Aréna a milióny televizních diváků o víkendu rozhodly o vítězi - německé zpěvačce Leně. Hlasování řídila porota složená ze zástupců 39 států. Německo obdrželo celkem 246 bodů, za ním následují Turecko a Rumunsko.

Lena se stala absolutní vítězkou se skladbou Satellite. Ale publikum si zcela podmanila již během národního německého finále Eurovision Song Contest. Zpěvačka působí skromně, mimo natáčení domácích tanečních videí a několika pokusů hrát se studentskou kapelou nemá žádné zkušenosti s profesionálním vystupováním před publikem.

Lena a Satellite

Po vyhlášení výsledků se vyznala z toho, že "ani přátelům neřekla o castingu na tuto soutěž" a že měla obrovskou trému. Přiznala, že tančila již od dětství, zajímala se o balet, jazz a v neposlední řadě o hip hop. 

Se svojí písní Satellite dokonce trhla rekord, co do kralování na špičce německých hitparád. Na vrcholu song setrval několik týdnů.

Česko letos nemělo své zástupce ve finále, zčásti je to zaviněno malým diváckým zájmem a zčásti negativními ohlasy z řad hudebních kritiků. Neuspěla zpěvačka Tereza Kerndlová ani Gipsy.cz. Jako perlička zní fakt, že Karel Gott se soutěže zúčastnil v roce 1968. Reprezentoval tehdy Rakousko...

Reklama

Výběr článků

Načítám