Hlavní obsah

Bilancování Marty Kubišové

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šedesát písniček na třídiskové kompilaci Vyznání mapuje celý umělecký život zpěvačky Marty Kubišové od roku 1963 přes mrtvé období normalizace až do současnosti.

Článek

Kubišovou si nelze splést s žádnou jinou zpěvačkou pro její sytě probarvený alt a  dramatický prožitek, chcete-li patos, který vkládá do každé písničky, verše i slova. Svého času také byla jednou z mála, která byla schopná věrně přenášet do češtiny světový soul (Prove it Arethy Franlklinové nebo I am Gonna Leave You od Dusty Springfieldové).

Vyznání přitom není jen kompilát pro pamětníky, nepotřebujete sentimentální vzpomínky na 60. léta, abyste ocenili Kubišové zpěv, vkusný repertoár a převážně kvalitní texty, což je v popu skoro výjimka. Staré písničky doplňuje novinka Vyznání nebo coververze Eltona Johna Promiň (Sorry Seems To Be the Hardest Word). Komu nevadí přísná staromódnost nahrávek, může příjemně relaxovat.

Celkové hodnocení: 70 %

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám