Hlavní obsah

Festival Pohoda pokračuje navzdory tragédii, přijede Sharon Jonesová a Max Romeo

Právo, Ivan Vilček, Bratislava, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Slovenský hudební festival Pohoda v Trenčíně nabídne letos na devíti scénách průřez ze slovenské a zahraniční hudby. Čtrnáctý ročník festivalu začíná osmého července a potrvá tři dny. Organizátoři se rozhodli festival uspořádat i letos, navzdory loňské tragédii, když při zřícení stanu přišli o život dva návštěvníci a několik desítek lidí bylo zraněno.

Článek

„Jsme rádi, že festival pokračuje a můžeme nabídnout řadu novinek. Festival nabídne kromě hudby také divadlo, tanec, film, výtvarní umění, literaturu a další aktivity,“ uvedl na tiskové konferenci hlavní organizátor akce Michal Kaščák.

Na festivalu vystoupí například britská formace The xx, punkrocková kapela The Stranglers, Sharon Jones se skupinou Dap Kings, americké kvarteto Scissor Sisters a legenda reggae Max Romeo z Jamajky. Ze slovenské scény to budou Jana Kirschner, skupiny Collegium Musicum, Para, Pudung pani Elvisovej, Bez ladu s skladu. Vážnou muziku zastupuje Slovenský komorní orchestr Bohdana Warchala, který uvede Vivaldiho Čtyři roční období. Vystoupí také balet Slovenského národního divadla.

V úvodu festivalu odehraje Státní filharmonie Košice hymny všech zemí zastoupených na festivalu. Hymnu České republiky zahraje skupina All Star Refjúdži Band, která je složena z uprchlíků a cizinců žijících v České republice.

Organizátoři omezili kapacitu areálu místního letiště na 30 tisíc návštěvníků, včetně účinkujících a personálu. V prodeji je 20tisíc vstupenek a prodalo se už 11tisíc.

Po loňské prudké bouři, která způsobila zřícení stanu, bude mít na letišti vysunuté pracoviště Slovenský hydrometeorologický ústav. K dispozici bude rovněž větší počet sanitních vozů, organizátoři zřídí na místě tzv. rizikové centrum a zveřejní evakuační plán.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám