Hlavní obsah

Světová hudební esa na brněnském festivalu: Scofield i George Duke

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muzikanti světové úrovně, mistři jazzu, jazzrocku, soulu a funku se sjedou do Brna na tradiční JAZZFESTBRNO, který se letos uskuteční 21. až 27. dubna.

Článek

Do Brna přijede i kytarový virtuoz John Scofield, jenž natočil desítky alb jazzového, jazzrockového i bluesového a gospelového charakteru. Hrál s Milesem Davisem, Herbie Hancockem, Patem Methenym, Billem Frisellem, Mavis Staplesovou či Billy Cobhamem a Medeski Martin & Wood. Aktuálně vystupuje s Michalem Eckrothem (klavír), Benem Streetem (kontrabas) a Billem Stewartem (bicí).

Škatulkám se stejně jako Scofield vyhýbá i americký klávesista, producent a zpěvák George Duke. Hrál jazz, soul, funk a pop a doprovázel desítky hvězd.

V šedesátých letech hrál v klubech s jazzmany, ale brzy přešel k nejrůznějším fúzím. S Quincy Jonesem, Frankem Zappou, Arethou Franklin, Earth, Wind & Fire či Natalií Cole zasáhl do soulového a popového světa.

George Duke a John Scofield jsou určitě nejslavnější jména letošního programu, umělců ale přijede mnohem více.

Náročným posluchačům by měl vyhovět i koncert kytaristy Kurta Rosenwinkela, klavíristy Jean-Michela Pilca či mladého polského hudebníka Pawla Kaczmarczyka či norských Motif.

Podrobnosti o festivalu najdete na www.jazzfestbrno.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám