Hlavní obsah

Tobruk má premiéru v Polsku, prodává se i v Číně

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Válečné drama Václava Marhoula Tobruk bude 8. dubna slavnostně uvedeno ve Varšavě. Projekce, kterou organizuje český zastupitelský úřad, by se měli zúčastnit ministři obrany ČR a Polska a také polští veteráni od Tobruku.

Článek

"Ve Varšavě se film představí také na renomovaném festivalu Jewish Motifs International Film Festival (20. - 25. dubna), který se řadí mezi největší evropské přehlídky filmů zaměřené na židovskou tématiku. Do soutěže v kategorii nejlepší hraný film byl vybrán mezinárodní výběrovou komisí složenou z režisérů, scenáristů a kritiků," sdělila Naďa Machková z agentury 2media.

Tobruk byl v roce 2009 nominován na evropskou filmovou cenu a na filmovém festivalu v texaském Austinu dostal hlavní cenu poroty za scénář hraného filmu.

V dubnu putuje na mezinárodní filmový festival v Houstonu, kde je film horkým kandidátem na jednu z cen tzv. Remi Award.

Snímek je známý také v Asii a Austrálii. Jak doplnila Machková, DVD se prodávají na trzích s pirátskými kopiemi v tak exotických zemích, jako jsou Indonésie či Čína. Tam je ale Tobruk prezentován jako akční "řež".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám