Hlavní obsah

Pražský Evropský dům začal s pravidelným promítáním filmů

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Evropské filmové festivaly a filmy mimo hlavní proud se představí v Evropském domě (Jungmannova ulice 24 v Praze). Během roku a půl bude každá druhá středa patřit právě evropské kinematografii.

Foto: repro, Novinky

Evropské nízkorozpočtové filmy a dokumenty budou pravidelně promítány zdarma každou druhou středu od 19 hodin v Evropském domě v Praze, a to rok a půl.

Článek

Ve více než třiceti večerech budou uvedeny celovečerní i krátkometrážní filmy, animované i hrané snímky, dokumenty a filmové bloky z evropských festivalů. Vstup je zdarma, začátky představení v 19 hodin.

Úvodním filmem bude nízkorozpočtový celovečerní snímek rumunského režiséra George Dorobantu Výtah z roku 2008 o dvojici teenagerů, kteří uvíznou ve výtahu. Film je ukázkou z programu Transylvánského mezinárodního filmového festivalu, kde získal cenu za nejlepší rumunský debut.

Další projekce 31. března bude patřit filmovému bloku l’Alternativa, jenž několika krátkými filmy představí pozoruhodné snímky z Festivalu nezávislých filmů v Barceloně. Více informací o projektu a aktuální program jsou k dispozici na stránkách www.evropskaunie.cz a www.evropsky-parlament. cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám