Hlavní obsah

Trumpetista Truffaz představí svůj vokálně hip-hopový projekt

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Francouzský trupetista Erik Truffaz na našich pódiích v posledních letech doslova zdomácněl. Nevídáme ho to jen s jeho doprovodnou skupinou, představuje i své další projekty. Loni na festivalu Respect Benares s indickými muzikanty, tento pátek v pražské Akropoli vokálně hiphopový Paris, který vytvořil se zpěvákem Sly Johnsonem.

Článek

Trojice Truffazových alb Mexico, Benares a Paris ukazovala, že rámec mateřské skupiny je už trumpetistovi ovliveněnému Milesem Davisem i Jon Hassellem těsný, že chce rozšířit svůj záběr.

Mexiko nabídlo ambient, Benares spojení ambientu, jazzu a indické hudby a Paris hip hop. I když na desce se přece jen ukazovalo, že možnosti duo jsou trochu omezené, strhující výkon Sly Johnsona naznačuje, že koncert může nabídnout mimořádný zážitek. Navíc v koncertní verzi Truffaze a Johnsona doprovází výborní bubeník Philippe Garcia.

Truffaz, žijící ve Francii, spojuje ve své tvorbě jazzový mainstream šedesátých let s postupy hip hopu, fusion, drum´n´bassu i acid jazzu i ambientu. natočil více než deset ceněných alb.

Francouz Sly Johnson se věnuje hip hopu a rapu. Zpívá a věnuje se beat boxu. Je znám i pod jménem The Mic Buddah. Mimo jiné působí ve skupinách Simple Spirit nebo Explicit Samurai a je členem legendární rapové formace Saian Supa Crew, která je známá i českému publiku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám