Hlavní obsah

U kritiků zvítězil nízkorozpočtový film Smrt čeká všude

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejlepším filmem loňského roku se podle pátečního 15. udílení filmových cen Critic’s Choice Movie Awards asociace filmových kritiků Broadcast Film Critics Association (BFCA) stalo vojenské drama Smrt čeká všude.

Článek

Nízkorozpočtový snímek o týmu pyrotechniků, kteří pracují v nebezpečných ulicích Bagdádu, přinesl ocenění i jeho režisérce Kathryn Bigelowové.

V silné konkurenci porazila mimo jiné i svého bývalého manžela Jamese Camerona, jehož Avatar se stal nejlepším akčním filmem, získal ještě pět dalších cen v technických kategoriích (nejlepší kamera, výprava, střih, vizuální efekty a zvuk) a stal se nejúspěšnějším filmem celého ceremoniálu.

Ocenění pro Meryl Streepovou i Sandra Bullockovou

Cenu pro nejlepšího herce dostal Jeff Bridges (role ve filmu Crazy Heart), o post nejlepší herečky se díky shodnému počtu hlasů podělily Meryl Streepová (Julie & Julia) a Sandra Bullocková (The Blind Side).

Nejlepší herecké obsazení má film Hanebný pancharti, nejlepší scénář napsal pro tento film Quentin Tarantino, nejlepším dokumentem je The Cove.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám