Hlavní obsah

Představení Odcházení se vrací do Divadla Archa a chystá se do Koreje

Právo, ČTK, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 18. ledna se do pražského Divadla Archa vrátí na dvanáct repríz inscenace hry Václava Havla Odcházení v režii Davida Radoka. Téměř padesát představení bylo dosud zcela vyprodáno. V hlavních rolích se opět objeví Zuzana Stivínová a Jan Tříska. Doru Bouzkovou v roli Bey alternuje během zimní série Hana Vagnerová.

Foto: Viktor Kronbauer, Právo

Hra Václava Havla Odcházení měla premiéru na mnoha evropských divadelních scénách.

Článek

Poslední vstupenky na lednové a únorové Odcházení jsou v prodeji v pokladně Divadla Archa, a to v ceně od 490 do 690 korun, studenti na místa k stání za 220 Kč.

Začátkem dubna se Odcházení vydá na vůbec první zahraniční hostování do jihokorejského Soulu, kde se uskuteční tři představení na scéně kulturní instituce LG Arts Center, jež se svou kapacitou a technickým vybavením řadí k předním uměleckým centrům na světě.

Podle ředitele Divadla Archa Ondřeje Hraba je pozvání Havlova Odcházení poctou. V jarní sezóně LG Art Centra se ocitne v repertoáru vedle představení „11 a 12“ Petera Brooka, Strýčka Váni Lva Dodina z Malého divadla z Petrohradu či dnes už klasických inscenací Café Müller a Svěcení jara nedávno zesnulé choreografky Piny Bauschové.

„Vidět slova Archa, Havel, Odcházení v korejských znacích je samo o sobě estetický zážitek,“ řekl Ondřej Hrab pro ČTK. Vedle Jana Třísky a Zuzany Stivínové v Odcházení dále hrají Vlasta Chramostová, Ivan Řezáč, Marek Daniel, Bořivoj Navrátil, Petra Lustigová, Jan Skopeček aj.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám