Hlavní obsah

Na Colours se už prodaly tři tisíce vstupenek

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na české poměry neuvěřitelný zájem provází připravovaný devátý ročník festivalu Colours of Ostrava, který se uskuteční v polovině července na tradičním místě v zeleném centru Ostravy. Přestože pořadatelé zatím nezveřejnili ani jedno jméno hlavních hvězd, vstupenku už si v předprodeji koupily téměř tři tisíce lidí, potvrdil Právu mluvčí festivalu Jiří Sedlák.

Článek

Vstupenky na festival přitom oproti minulému roku výrazně podraží - začátkem prosince se začaly prodávat za startovací cenu 790 korun, od Nového roku jsou k mání za cenu 890 korun. Dá se tedy předpokládat, že těsně před festivalem se cena za čtyřdenní  permanentku vyšplhá k patnácti stovkám.

„Zájem o festival nás samozřejmě těžší. Dá se říct, že je zatím zhruba dvojnásobný oproti loňsku,“ řekl Jiří Sedlák. Loni festival navštívilo přes 25 tisíc lidí, je tedy možné, že letos bude vyprodáno, protože areál už o moc více lidí nepojme.

Festival Colours of Ostrava, který se od ostatních českých festivalů liší odvážně pestrou dramaturgií a velkou plejádou zahraničních účinkujících, je z velké části zaměřen na takzvanou world music, ale mezi jmény hlavních tahounů se pravidelně objevují i největší hvězdy světového rocku a popu. Letos se bude konat od 15. do 18. července. Hlavními lákadly minulých ročníků byli například Robert Plant, Goran Bregovič, Sinead O´Connor, David Byrne, Michael Nyman, Gypsy Kings, Morcheeba a další hvězdy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám