Hlavní obsah

Vánoční reggae od bylinkáře Perfecta

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

A teď něco pro všechny bylinkáře, huliče a kytkaře. Jamajčan Perfect vydal před Vánocemi pohodovou placku French Connection u labelu Tiger Records. Namíchal na ní reggae s americkým R & B.

Článek

Perfect reggae přiznává spirituálové kořeny, ale nebrání se ani potrhlému rapu, samplům a různým srandičkám. Jeho písničky jsou proto zábavné a barevné, nejen díky nezaměnitelnému hrubému zpěvu.

Zpíval odmalička a ve škole si díky svým výstupům získal přezdívku "dokonalý". Pak přesídlil do Kingstonu, kde po prvních amatérských nahrávkách vydal oficiální debut Sweet and Black. Teprve po roce 2001 se více prosadil, když našel evropské producenty a vydal Německu alba Giddimani a Born Dead With Life.

Perfect miluje staré desky ze 70. let (jako vzor uváděl Tootse Hibberta ze skupiny Toots and the Maytals), ale dělá si muziku po svém. Experimentuje s hip-hopem, který spojuje i s akustickou kytarou, a mile překvapil coververzí soulové klasiky Ain't No Sunshine od Billa Witherse.

Celkové hodnocení: 75 % 

Reklama

Výběr článků

Načítám