Hlavní obsah

Nemocnice na kraji města 4.díl - Druhá rodina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V nemocnici houstne atmosféra kvůli nepříznivému pooperačnímu vývoji u pacienta Vojíře, jehož syn advokát vedl již několik soudních sporů proti nemocnici. Vedením nemocnice je pověřen náměstek Verner. Co čeká seriálové hrdiny ve čtvrtém díle se dočtete v článku. Pátý díl přineseme příští pondělí 17. listopadu po poledni.

Článek
Druhá rodina

Veronika Blažejová se ujme žaloby na novináře Chalupu. Taky starosta Jáchym si přeje, aby se Blažej bránil, protože pomlouvačný článek brzdí privatizační projekt. Blažej ovšem neví, že mužem na ministerstvu, který drží nad projektem ruku a spěchá, je jeho dávný nepřítel, kariérista doktor Cvach. Záleží mu na tom, protože v ministerské funkci končí a chystá si místo ve zprivatizované nemocnici.

Pooperační komplikace starého pana Vojíře přetrvávají, náměstek Verner je z toho nervózní, bojí se Vojířova syna-advokáta, a Čeňkové nařídí, aby si vzala dovolenou. Blažej souhlasí, Alžbětu nehájí a na její místo přidělí prozatím doktorku Šulcovou. Alžběta chápe Blažejovo chování jako zradu, protože operace proběhla v pořádku. Doma na ni všechno padá. Sousedka jí začíná svěřovat Míšu a malé dítě si osamělou Alžbětu pomalu získává.

Machovec stále neví, jestli má jet na konkurz, a věrná sestra Máša mu u kávy poradí, aby zašel za místní věštkyní. Machovec to opravdu udělá a přiopilá bába mu předpoví, že ho štěstí čeká v Boru. Machovec lituje vyhozeného honoráře, ale na konkurz stejně neodjede.

Eliška Králová, která už chodí s Hynkem Kloboukem, začne zazlívat matce, že jí nikdy neprozradila, kdo je jejím otcem.

Marta Pěnkavová dokazuje, že nemá předsudky, a je vůči Kamile vstřícná. Jenže když chlapi v hospodě Václava surově zmlátí kvůli cikánce, poleká se a nařídí Matějovi, aby Kamilu odvedl z domu.

Zpět na 3. dílJít na 5. díl - 17.11. 20:00
:. 5. díl Zpověď přineseme v pondělí 17. listopadu ve 20:00 hod

Reklama

Související články

Pokračování Nemocnice se blíží

Na právě reprízované díly oblíbeného seriálu Nemocnice na kraji města už 20. října naváže třináctidílné pokračování, které před časem dokončil režisér Hynek...

Výběr článků

Načítám