Hlavní obsah

Kytarista Pavlíček byl hospitalizován kvůli arytmii srdce

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární kytarista Michal Pavlíček byl v pátek hospitalizován kvůli srdeční arytmii. Fanoušci, kteří se chystali na páteční koncert v Plzni, si budou muset počkat na jiný termín, který bude oznámen později.

Foto: archiv, Novinky

Michal Pavlíček

Článek

"Byl hospitalizován kvůli arytmii, on měl trojitý bypass, takže ho to občas trápí. Ruší se pouze jeden koncert v Plzni," sdělil v pátek Novinkám Luboš Vilas z agentury LEV production.

Kytarista a skladatel zkolaboval již v roce 2008 a byl operován v pražském IKEMu. Kvůli kolapsu tehdy musel odříct spoustu koncertů. Pavlíček i přes svá zdravotní omezení odmítal odpočívat a stále intenzivně pracoval ve studiu a neustále koncertoval. Po roce se problémy se srdcem vrátily.

Pavlíček se nejvíce proslavil na počátku osmdesátých let jako člen Pražského výběru, s nímž hrál i v devadesátých letech, ale nakonec se s frotmanem Michaelem Kocábem nepohodli a skupina se rozapadla. Dnes existuje Pražský výběr II bez Pavlíčka.

Velice uznávaná je také skupina Stromboli, v níž spolupracoval se zpěvačkou Bárou Basikovou. Pavlíček se věnuje také skládání filmové hudby a muzikálů (Excalibur, Obraz Doriana Graye a Dáma s kaméliemi).

V zahraničí je proslulá jeho hudba k britskému televiznímu seriálu Červený bedrník.

Reklama

Výběr článků

Načítám