Hlavní obsah

Báseň mladého Dylana se prodává v dražbě

Právo, Šárka Hellerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na aukci v New Yorku vydraží 23. června básničku Little Buddy od slavného amerického písničkáře Boba Dylana. Nebylo by na tom nic zvláštního, kdyby nešlo o verše, které napsal jako šestnáctiletý ještě pod svým civilním jménem Robert Allen Zimmerman.

Foto: Archiv, Právo

Bob Dylan

Článek

Poetický text o psu s těžkým osudem zveřejnily v roce 1957 noviny letního pobytového tábora Herzl Camp ve Websteru v americkém státě Wisconsin.

Editorka listu, Lisa Heilicherová, si Zimmermanovu básničku schovala a léta ji opečovávala. Nyní se rozhodla ji prodat v aukci, prý aby případným výnosem pomohla svému letnímu táboru v propagační kampani.

„Nechala jsem si tu básničku, stejně jako spoustu dalších věcí, které jsem na táborech získala. Když jsem si později uvědomila, jak je Dylan slavný, vložila jsem jeho verše do plastových desek a strčila do encyklopedie,“ říká Heilicherová.

Očekává se, že 23. června bude básnička prodaná za 10 až 15 tisíc dolarů (asi 190–285 tisíc Kč). Spolu s ní se budou prodávat i další Dylanovy věci včetně textu k písničce With God On Our Side nebo školní ročenky z roku 1958. V neděli 24. května oslavil Dylan 68. narozeniny.

Reklama

Související témata:

Související články

Nový román Paula Coelha se odehrává v Cannes

Dvanáctý román brazilského spisovatele Paula Coelha nazvaný The Winner Stands Alone (Vítěz je sám) vyjde v češtině teprve na podzim, ale v některých zemích je...

Výběr článků

Načítám