Hlavní obsah

Redlová hraje s Iry samičí blues a všichni ji srovnávají s Irglovou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Folkrocková písničkářka z Valašska Lucie Redlová přichází s debutovou deskou, která vznikla ve spolupráci s irskou skupinou The Walls. Přirovnání k Markétě Irglové se vzhledem k okolnostem přímo vnucuje. První nahrávky Redlové znějí docela slušně, ovšem dosáhnout takové kariéry jako dítě štěstěny Irglová je prakticky nemožné.

Článek

Management Redlové se sám chytře snaží naznačovat souvislost s Irglovou. "Že si valašská melodika a mentalita rozumí s tou irskou, to už dokázala dvojice Markéta Irglová a Glen Hansard. Magické hudební souznění na trase Valmez – Dublin spojovalo i další irské kapely s valašskými muzikanty a zhruba před dvěma lety, kdy tento fenomén ještě neoplýval současnou slávou, začala ve Valašském Meziříčí vznikat jiná výjimečná spolupráce mezi folk-rockovou muzikantkou Lucií Redlovou a skupinou The Walls," uvedl Radek Auer z PRagency.

Redlová, jinak členka nepříliš známé skupiny Docuku, nazvala svůj debut První, poslední. Na desce výrazně spolupracovala právě irská kapela The Walls a Steve Wall, jeden z ústředních členů irské kapely, desku přímo produkoval. Album vychází 20. dubna 2009.

K vydání se chystá také společné koncertní turné Lucie Redlové s The Walls Brothers po českých městech, během něhož se zastaví na čtyřech místech, a v jednom pak bude Lucie Redlová koncertovat samostatně.

„Skupinu The Walls k nám dotáhl jeden nadšenec z Irska, který u nás byl právě kvůli Glenovi Hansardovi a jeho The Frames,“ říká Lucie Redlová. „Asi jsou ti Irové nám Valmezačkám souzení, protože po několika jejich návratech jsem Steva Walla oslovila, zda by nechtěl produkovat mojí desku a on souhlasil.“

Plán turné

21. dubna        Praha - Futurum

21. dubna        Praha - Futurum 22. dubna        Brno – klub Leitnerova

21. dubna        Praha - Futurum 22. dubna        Brno – klub Leitnerova 23. dubna        Kroměříž – Starý pivovar (Lucie Redlová + Žamboši)

21. dubna        Praha - Futurum 22. dubna        Brno – klub Leitnerova 23. dubna        Kroměříž – Starý pivovar (Lucie Redlová + Žamboši) 24. dubna        Uherské Hradiště – klub Mír

25. dubna        Valašské Meziříčí – M-klub

Reklama

Výběr článků

Načítám