Hlavní obsah

Radiohead přijedou do Prahy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z nejslavnějších kapel na současné světové scéně přijede poprvé do Prahy 23. srpna. Vystoupí pod širým nebem v areálu Výstaviště v Praze-Holešovicích.

Článek

"Těžko si představit zásadnější kapelu, která by se dosud tuzemským pódiím vyhýbala – prodali přes 30 miliónů alb, jsou milováni kritikou i diváky za svoje hudební novátorství a postoje, jsou držitelé mnoha prestižních cen a nominací od Grammy přes BRIT Awards až po ceny MTV. Do České republiky přijíždějí v čele s Thomem Yorkem jako čerství držitelé Grammy v kategorii Nejlepší alternativní album za desku In Rainbows," uvedli pořadatelé z agentury Charm Music.

Popularitu skupiny potvrzuje i fakt, že jsou uváděni jako headlineři největších světových festivalů v Leedsu, Readingu a v Roskilde.

Popularitu skupiny potvrzuje i fakt, že jsou uváděni jako headlineři největších světových festivalů v Leedsu, Readingu a v Roskilde.

Radiohead tvoří Thom York (zpěv), Phil Selway (bicí), Ed O´Brien (kytara), Jonny Greenwood (klávesy, kytara) a Colin Greenwood (baskytara). Vznikli v roce 1985 na chlapecké škole v městečku Abingdon v Oxfordshire. Začátkem devadesátých let vydali debut Pablo Honey a následovalo šest řadových desek, nejznámější je asi OK Computer.

Vstupenky na koncert budou v prodeji od 15. dubna (od 14. dubna na webu fanclubu Radiohead W.A.S.T.E.).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám