Hlavní obsah

Patti Smith po čtyřech letech opět v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká rockerka Patti Smith se po čtyřech letech vrací do Prahy. V Divadle Archa 15. července předvede českému publiku průřez svou tvorbou od sedmdesátých let až po předloňské cover album Twelve.

Článek

Patti Smith začínala v sedmdesátých letech psaním poezie, později s kapelou Patti Smith Group, ve které hrál mimo jiné Čech Ivan Král. Kritika byla nadšena z jejich prvního alba Horses. V roce 1979 po vydání alba Wave zpěvačka skupinu na vrcholu slávy opustila a věnovala se rodinnému životu.

Až téměř po deseti letech vydává další LP Dream of Life a v devadesátých letech např. Gone Again. Jejím posledním počinem je deska poměrně experimentálních coververzí Twelve, která v roce 2007 vyvolala rozporuplné reakce kritiky. Obsahuje např. folkovou verzi Smells Like Teen Spirit od Nirvany, ve které místo elektrických kytar dominují housle a banjo, psychedelickou Are You Experienced? (Jimi Hendrix), nebo Gimme Shelter (Rolling Stones) a Midnight Rider (Gregg Allman).

V současné době vystupuje se sestavou Lenny Kay (kytara), Jay Dee Daugherty (bicí), Tony Shanahan (baskytara, klávesy) a Jackson Smith (kytara).

Vstupenky k stání za 1100 Kč v prodeji v síti Ticketpro, online na www.ticketpro.cz a telefonicky na 296 333 333. V prodeji také v síti Ticketportal, online na www.ticketportal.cz a telefonicky na 222 246 283 nebo v pokladně Divadla Archa.

Reklama

Výběr článků

Načítám