Hlavní obsah

Danny Boyle má po Milionáři z chatrče nabídku na Bonda

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Masivní úspěch Milionáře z chatrče vynesl britskému režisérovi Dannymu Boylovi nabídku na režírování příští bondovky. Podle britského tisku ho oslovila producentka Barbara Broccoliová.

Článek

Režisér Danny Boyle po letošních Oscarech mimořádně stoupl v ceně i v Hollywoodu, i když jeho jméno je tradičně spojeno spíše s filmy, které se nikdy moc netlačily do mainstreamu (Trainspotting, Mělký hrob). Líbí se mu však nový styl bondovek, který přišel s nástupem herce Daniela Craiga. Boyle je také přítelem bondovského producenta Calluma McDougala, se kterým natočil film Pláž.  

Boylův Milionář z chatrče posbíral v únoru v Los Angeles osm zlatých sošek, mezi nimi cenu za nejlepší film a nejlepší režii, adaptovaný scénář, střih, mixáž zvuku, kameru, filmovou hudbu a píseň.

"Teď přišla Dannyho chvíle, studia ho bombardují nabídkami. Barbara mu nabídla režírovat dvacátýtřetí film o Bondovi," uvedl zdroj deníku The Sun, "týmu společnosti EON se líbí jeho představa a myslí si, že perfektně sedne k nové podobě Bonda."

"Danny vždy trval na tom, že ho zajímají více filmy než peníze, nicméně s příchodem Daniela Craiga a s posunutím těžistě filmu spíše na postavy a zápletku než gagy a technické hračky, je to pro Dannyho jako dělané," dodává.

Reklama

Výběr článků

Načítám