Hlavní obsah

Album kytaristy Monkey Business pokřtí Dan Bárta i Matěj Ruppert

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hvězdná skvadra - Dan Bárta, Matěj a Karolina Ruppertovi, Tonya Graves a Viktor Dyk - pokřtí 8. března v Lucerna Music Baru v Praze novinku Oldy Krejčovse, kytaristy, který je momentálně spojen s "mateřskou lodí" Monkey Business.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Olda Krejčoves

Článek

Kapela Oldy Krejčovse OKREJ hraje naživo ve složení Jan a Jiří Markovi (bicí, baskytara), Martin Otruba (piano, keyboard), Olda Krejčoves (kytary) a pro křest bude doplněna kromě hostujících zpěváků ještě dalšími skvělými muzikanty, jako je Imran Musa Zangi (perkuse) a Martin Mach (trombón).

„Vzory jsou všude kolem mě... třeba jedu Michaela Ladnaua, T. M. Stevense, Salash. Je toho moc, v době internetu je to teda rychlý, máš tam na co si vzpomeneš. A samozřejmně z minulosti je to například Vai, Wilde, Zappa, Scofield, Blackmore z Čechů Pavlíček, Kocáb,“ uvedl Krejčoves nedávno na chatu Novinek. 

Jako kytarista nejraději používá analog a z desek Monkey Business má dodnes nejraději Why Be In When You Could Be Out. „Je tam znát, že je hraná naživo. Minimálně šetřená. Taky je to LP 1999,“ říká Krejčoves, který se nepovažuje za příznivce moderních studiových „podvodů“.

Olda Krejčoves

Krejčoves se narodil v Chomutově a dlouho žil v Kadani, na pražské hudební scéně se objevil už v průběhu 90. let, kdy působil jako kytarista v kapelách Kollerband, Pusa, Bára Basiková band a dalších. V roce 2000 vstoupil do kapely Monkey Bussines, kde zakotvil natrvalo. Přesto v posledních letech odbíhá od hraní s domovskou kapelou k vlastním autorským projektům. V minulosti to byl například projekt STABILITY (M.Chyška, J.Jakubec, Roman Vícha). Nejaktuálněji se jedná o Krejčovsovo poslední autorské album Okrej - je to důvod, které vyšlo na podzim 2008.

Jeho album osciluje mezi rockem a popem. Tyto skladby a celé album jsou protiváhou k funky soundu, který hraje ve své domovské kapele Monkey Business. Kolekce třinácti skladeb vznikla postupem času, nejstarší Náhody (na albu zpívá Dan Bárta) patří ještě do období kapely Pan Pot, zbytek je však z posledních několika let.

Reklama

Výběr článků

Načítám