Hlavní obsah

Do Prahy se vrací projekt Zappa Plays Zappa, ověnčený cenou Grammy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Syn Franka Zappy, kytarista Dweezil Zappa, se po třech letech vrací s projektem Zappa Plays Zappa do Prahy. Vystoupí 1. června v Divadle Archa. Z nedávného udílení nejznámějších světových hudebních cen Grammy si Zappa Plays Zappa odnesli jeden "gramofónek" za nejlepší rockový instrumentální výkon ve skladbě Peaches En Regalia.

Článek

„Nacházím hodně inspirace v hudbě svého otce. Strávil jsem mnoho hodin zkoušením a odhalováním tajemství, která se skrývají ve skladbách, které složil na papíře i spontánně při hraní na kytaru. Neustále nacházím něco, co mě udiví a překvapí. Nevím, jak udělal to, co udělal, ale jsem vděčný, že to udělal,“ uvedl na svém blogu Dweezil.

V Praze by s ním měli vystoupit mladí hudebníci - Aaron Arntz (klávesy), Scheila Gonzalez (saxofon, flétna, klávesy, zpěv), Pete Griffin (baskytara), Billy Hulting (marimba, perkuse), Jamie Kime (kytara) a Joe Travers (bubny, zpěv). Jako zvláštní host zahraje Ray White (kytara, zpěv), člen koncertní kapely Franka Zappy.

Frank Zappa (1940-1993) byl jedním z nejinvenčnějších hudebníků 20. století. Jeho hudba je nesmírně originální, vtipná, nadčasová a také komplikovaná. Některé ze skladeb jsou spíše intelektuálními provokacemi než rockovými písničkami v pravém slova smyslu.

Zappovy skladby jsou plné divokých rytmických zvratů a nečekaných sól bicích, dechů či kytar. Svými hudebními kolážemi z jazzu, rocku, R & B i klasické hudby naplnil Zappa téměř 60 alb.      

Vstupenky jsou k dostání od 17. února v pokladně Divadla Archa v ceně 995 Kč a v síti Ticketportal za 1070 Kč včetně poplatku. Koncert začíná ve 20 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám