Hlavní obsah

Rocková skupina Wolfmother je zpět

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pódia se ve změněném složení vrátila australská skupina Wolfmother. Zazářila začátkem 21. století, kdy se stala pro fanoušky po celém světě symbolem návratu "starého dobrého rocku", ale v roce 2008 se její členové pohádali a rozešli.

Článek

Frontman Andrew Stockdale je jediným původním členem Wolfmother. Se třemi novými muzikanty zahráli o víkendu v Brisbane a Sydney. Na programu byly hity z debutu Wolfmother (2005) Woman a Joker & The Thief i spousta nového materiálu. Z vyjádření tiskové mluvčí ale nevyplývá, že složení skupiny už je definitivní.  

"Musím říct, že je skvělé, že zase můžem hrát muziku a sdílet ji. Dělat to, co umíme a co milujeme," řekl podle ABC.au posluchačům Stockdale.

Wolfmother vznikli v roce 2004 a nadchli svým zeppelinovským retrostylem. Osobní rozpory je ale donutily k rozchodu. Basista a klávesista Chris Ross v srpnu 2008  uvedl, že se rozhodl opustit kapelu kvůli neřešitelným osobním a hudebním rozporům a bubeník Myles Heskett na základě toho řekl, že raději odchází také, protože nechce být součástí nějaké nové sestavy Wolfmother.

Jméno Wolfmother si ponechal frontman, Ross a Heskett mají v současnosti novou skupinu, která se jmenuje Doom Buggy. Vzhledem k tomu, že stejně se jmenuje několik dalších souborů z USA a Velké Británie, je možné, že se název ještě změní.

Reklama

Výběr článků

Načítám