Hlavní obsah

Ice Cube přiveze do Prahy "gangsta" rap

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Praze vystoupí americký „gangsta“ rapper Ice Cube, který je znám také jako herec z filmů Anakonda nebo Tři králové. Čeští příznivci hip-hopu ho uslyší poprvé 10. dubna v Incheba Areně v Praze (malá hala na Výstavišti).

Článek

„Kmotr gangsta rapu, král West Coast rapu, legendární rapper a herec – Ice Cube  po 24 letech ve hře konečně premiérově zavítá do České republiky na dalším pokračování Hip Hop Allstars / Gangsta Boombox. Tahle jedinečná ikona hiphopu má něco za sebou - na kontě 7 sólových alb a jedno EP, k tomu desky s nejkontroverznější kapelou historie Amerického hiphopu - NWA (Ice Cube, Dr. Dre, MC Ren, Eazy-E, DJ Yella), se kterou Cube rozjel gangsta rap a dostal West Coast na konci osmdesátých let na hiphopovou mapu,“ říká za organizátory Martin Boltík.

Zkušený rapový veterán už spolupracoval s téměř každým, kdo v oboru něco znamená - od starší generace (Public Enemy) po současné interprety (Nas,  Scarface, Snoop a další).

Širší veřejnost zná Ice Cuba hlavně z amerických filmů. Jsou mezi nimi vyloženě popcornové projekty typu Anakonda, ale také slušně hodnocený thriller s Georgem Clooneym a Markem Wahlbergem Tři králové nebo snímky Chlapci ze sousedství, Zkurvenej pátek a Holé lebky.

Lístky jsou k dostání v předprodejní síti Ticketportal a v síti obchodů Queens, Rapublic do 20.2. za 450 Kč + poplatky. Více informací na: www.ice-cube.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám