Hlavní obsah

Adam Sandler natočil film pro své dcery

Právo, zbn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komik Adam Sandler nejde v mnoha svých filmech daleko pro obhroublý až vulgární humor. Pro mnohé bylo tedy překvapením, že se rozhodl spojit síly se studiem Disney a natočit spolu s režisérem Adamem Shankmanem film pro děti a o dětech. Tahle neobvyklá kombinace ale slaví úspěch: za první měsíc vydělaly Pohádky na dobrou noc v kinech po celém světě už 173 miliónů dolarů.

Foto: Archiv, Právo

Adam Sandler

Článek

Ovšem aby toto spojení vůbec fungovalo, byl Sandler nucen se trochu krotit, film musel zůstat přístupný i těm, pro něž je vlastně určený. „Na druhou stranu studio Disney bylo vstřícné, měli k nám respekt a do ničeho moc nemluvili,“ řekl komik na tiskové konferenci u příležitosti londýnské premiéry filmu.

Dokonce si prosadil do jedné z rolí i kontroverzního herce Russella Branda, který pravidelně plní stránky britského bulváru. Ať už zatčeními (už jedenáctkrát pozn. red.), svými závislostmi (je údajně vyléčen ze závislosti na heroinu, sexu i alkoholu) či eskapádami se ženami (druhý den po premiéře Pohádek na dobrou noc vyšla v novinách Brandova fotka v objetí tří slečen).

Sandler se alespoň navenek chová klidněji a konzervativněji než Brand. Při londýnském setkání s novináři působil nesměle a otázky často obracel ve vtipy.

„Jako dítě mě vůbec nenapadlo, že bych se stal hercem, byl jsem docela dobrý ve hře v šachy,“ prohlásil třeba a chvilku si vychutnával nechápající obecenstvo, pak teprve dodal: „Ne, dělám si legraci.“

Jdu udělat úspěšný film

Spojení Adama Sandlera a filmu se postupem let stalo synonymem úspěchu. Hraje, založil si producentskou firmu a téměř každý snímek, s nímž je jeho jméno spojeno, je kasovním trhákem.

„Tlak to na mě ale žádný nevyvíjí. Víte, já prostě jen dodělám nějaký film a hned se vrhnu na další, neohlížím se zpátky, neřeším, zda se některý mezitím stal hitem, nebo ne,“ říká Sandler, jehož osudem už asi zůstanou komedie. „Já se snažil dělat vážné věci, jenže i u nich se vždycky všichni smáli,“ obrací i další téma ve vtip.

Dcery byly největší motivací

Je na něm vidět, že si chrání své vydobyté soukromí. Žije ve spořádaném manželství s herečkou Jackie, mají spolu dvě dcery, skoro tříletou Sadie a tříměsíční Sunny. Sadie už dokonce chytá některé herecké zvyky po rodičích: „Každé ráno předstírá, že jde do práce. Vždycky prohlásí: Mami, tati, jdu dělat film,“ směje se Sandler.

A právě dcery pro něj měly být tou největší motivací k natočení snímku Pohádky na dobrou noc. Protože na předešlého Zohana, který dostal v Americe hodnocení PG-13, neboli doporučení rodičům, aby děti do dvanácti let nechali raději doma, by je koukat nejspíš nenechal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám