Hlavní obsah

VIDEO: Festival pro otrlé nabídne zvrhlé filmy i Evu a Vaška

Novinky, Stanislav Dvořák

Pátý ročník Festivalu otrlého diváka opět láká na snímky, které se vymykají standardním estetickým normám. Tomu bude letos odpovídat i oficiální přestávková hudba od obskurního dua Eva a Vašek. Otrlí diváci se sejdou v Praze v kině Aero 10.-15. února a v Brněnské Flédě 22.-24. února.

Článek

"Věděl jsem, že Temný rytíř je dobrý biják. Ale až po zhlédnutí znělky Otrlého diváka jsem pochopil, jak moc byl dobrý. Děkuji tvůrcům znělky i Temného rytíře.“, říká Ivo Andrle, dramaturg kina Aero.

Letošní znělku připravil stejný tvůrčí tým, který před dvěma lety nechal v rámci tehdejší znělky pro otrlé v kině Aero řádit filmové režiséry Marhoula, Šteindlera, Trojana a Koháka v rolích hororových netvorů.

Vzhledu hlavního hrdiny znělky, maňáska, bývají přisuzovány různé identity, ve skutečnosti však jde o poctu filmu Bezva finta, ve kterém sympatický bandita v podání Jeana-Paula Belmonda vyloupí montrealskou banku v převleku za klauna.

"Na výrobu umělé krve bylo spotřebováno 1,4 l jahodového sirupu Yo, 1 l kečupu Tesco, 5 balíčků potravinového barviva, sklenice mléka a 6 vajec," dodávají organizátoři.

Dramaturg: skvěle znějící i vypadající pár

:. CD Evy a Vaškafoto: Česká muzika

Celkovému vyznění festivalu pro otrlé by měla přispívat i oficiální přestávková hudba z dílny Evy a Vaška, dvojice, která zvítězila v anketě o nejhorší píseň všech dob.   

"Volba padla na tento skvěle znějící i vypadající pár také z toho důvodu, abychom všem jejím příznivcům ukrátili čekání na připravovaný megakoncert na Strahově,“ uvedl dramaturg doprovodného programu festivalu Petr Vítek.

Reklama

Výběr článků

Načítám