Hlavní obsah

Futuristická bible od režiséra filmu Já, legenda

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před časem oběhla filmové servery krátká zpráva, že Hollywood chystá nový film založený na biblickém příběhu siláka Samsona. Dalším překvapením je jméno režiséra Francise Lawrence, který se zatím pohyboval ve světě komiksů a sci-fi.

Článek

Film, o jehož oficiálním názvu ještě není rozhodnuto, je prezentován jako "akční, futuristický a sci-fi". Scénář píše Scott Silver a podívanou, která podle všeho nevyjde lacino, má financovat společnost Warner Bros.   

Samson je biblická postava, která vládla nadlidskou silou a porazila lva či celou armádu nepřátel. Jeho moc byla skryta ve vlasech, které mu oholila zrádná žena Dalila. O scénáři zatím nejsou podrobnější informace, dá se proto jen spekulovat, jak dopadne kříženec bible s postkatastrofickým Terminátorem.

Režisér Francis Lawrence natočil více hudebních videoklipů než celovečerních filmů. Spolupracoval třeba s Aerosmith, Janet Jacksonovou, Green Day, Sealem, Avril Lavigneovou a Gwen Stefaniovou. 

Jeho prvním celovečerním počinem byl komiksový Constantine. Masově se proslavil hlavně sci-fi snímkem Já, legenda z roku 2007, v němž ztvárnil hlavní roli Will Smith.

Reklama

Výběr článků

Načítám