Hlavní obsah

Metalpunkové skupiny English Dogs a Dogsflesh v Praze a v Brně

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Dvě anglické punkové skupiny reprezentující styl 82 - English Dogs a Dogsflesh - se představí začátkem února na společných koncertech v Praze a v Brně. Zatímco Dogsflesh se na tuzemských pódiích objevují pravidelně, English Dogs se do Prahy vracejí pro třinácti letech.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Zpěvák Dogsflesh John McQuade

Článek

English Dogs se v polovině devadesátých letech představili v klubu Belmondo jako hosté Visacího zámku. Nebylo divu, právě oni patřili na ostrovech k průkopníkům spojení punku s metalovými kytarami.

Tentokrát ovšem skupina vystoupí se třemi původními členy, se zpěvákem Wakeyem, kytaristou Jonem a baskytaristou Wattiem. Doplnil je bubeník Stu od Resistance 77, protože jejich původní bubeník hraje s Damned.

English Dogs vznikli v roce 1981 a spolu s Exlpoited a Discharge patřili k průkopníkům využití naboosterovaných kytar v punku. V roce 1983 vyšlo jejich EP Mad Punx And English Dogs. O rok později se objevilo jejich slavné debutové album Invasion Of The Porky Man definující jejich styl. Ovšem už po jeho vydání začaly nepřetržité změny v obsazení a kapela se stále více blížila metalu. Návrat k původnímu pojetí přišel v roce 1994, když se nakrátko do kapely vrátil Wakey.

Předloni se skupina vrátila ve výše zmiňovaném složení, ve kterém natočila šestipísňové CD Tales From The Asylum.

Dogsflesh chytili druhý dech

Dogsflesh se dali dohromady v téže době, v roce 1982 v Redcaru v oblasti Teesside. V jejich tvorbě byly zřetelné vlivy Exploited, GBH a Discharge a právě English Dogs, což ukazuje i debut Mad Punks And Psycho Skins. Přestože skupina hojně koncertovala a předskakovala GBH, UK Subs i Exploited, v roce 1985 se rozešla.

Dohromady se dala o dvacet let později,. Sešli se v ní klíčoví členové - kytarista Rob Moore,.zpěvák John McQuade, bubeník John Lavender a baskytarista Tim Whitfield. od té doby se objevila dvakrát na strahovské sedmičce a zahrála si i na poslední Antifestu.  

V Praze vystoupí obě kaply 5. února v klubu 007 na Strahově, v Brně o dva dny později v Yachtu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám