Hlavní obsah

V Praze vystoupí nejstarší punker světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Dvě slavné anglické punkové skupiny UK Subs a The Vibrators zahrají ve středu v pražském klubu Rock Café. Obě reprezentují první vlnu anglického punku z konce 70. let minulého století. UK Subs vede veterán scény Charlie Harper. Koncert začíná už 19. hodin.

Článek

UK Subs patří k nejznámějším anglickým punkovým kapelám, dohromady je dal na konci roku 1976 zpěvák Charlie Harper, který se do té doby věnoval rhythm and blues a pub rocku. Zaujala ho však punková energie a stylu zůstal věrný až do současnosti. Bývá označován za nejstaršího punkera na světě, narodil se už v roce 1944.

Skupina The Vibrators sice není tak proslulá jako UK Subs, ovšem hraje ještě déle. Vystoupila na podzim 1976 na vůbec prvním punkovém festivalu, který se konal v londýnském Clubu 100. Také Vibrators vzešli z pubrockové scény, ale jejich důrazný, rychlý a agresivní projev konvenoval nastupující punkové generaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám