Hlavní obsah

Svěrák namlouvá na CD své povídky, Geislerová Magorovy pohádky

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva pozoruhodné tituly v podobě audioknih brzy vyjdou u Supraphonu. Zdeněk Svěrák namluvil na CD své vlastní povídky a Aňa Geislerová v těchto dnech dokončuje nahrávání pohádek jednoho z našich nejvýznamnějších básníků Ivana "Magora" Jirouse.

Článek

V březnu má vyjít Svěrákovo CD. Autor své povídky sepsané během řady let vydal knižně na podzim loňského roku. Několikrát se staly nejprodávanější knihou týdne, v posledním žebříčku ze začátku ledna jsou na druhém místě. 

Svěrák v nich píše o lásce či o drobných soubojích s tupostí moci za komunismu a vyjadřuje obdiv k svérázným figurkám, které v běžném životě míjíme. Samozřejmě nechybí jeho laskavý humor a nadhled nad lidskými chybičkami. S četbou ve studiu Svěrákovi pomáhají i jeho dvě filmové manželky - Dana Kolářová a Libuše Šafránková.

"Aňa Geislerová dokončuje v těchto dnech nahrávku pohádek Ivana Martina Jirouse, jež vyšly knižně pod názvem Magor dětem, nyní na CD s titulem Povídá šmudle ťululum. Aňa je znamenitou vypravěčkou textů jednoho z našich nejvýznamnějších současných básníků. Nonsens, slovní  hříčky, neobyčejné obrazy a děje tvoří předivo pohádek a básniček, psaných Magorem svým malým dcerám z politické vazby v osmdesátých letech," uvedl Vladan Drvota ze Supraphonu.

Po CD Pohádky pro neposlušné děti a jejich starostlivé rodiče Dušana Taragela, jenž dosáhlo statutu Zlaté desky, jde o druhou spolupráci Ani Geislerové se Supraphonem.

Reklama

Výběr článků

Načítám