Hlavní obsah

Představitel Bonda Pierce Brosnan bude hrát v thrilleru o Blairovi

Právo, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Hrdinou nového filmu oscarového režiséra Romana Polanskeho bude postava, která nápadně připomíná bývalého britského premiéra Tonyho Blaira. Hlavní roli ve snímku The Ghost, který vznikne podle stejnojmenného románu britského spisovatele Roberta Harrise, si podle listu The Times zahraje Pierce Brosnan, představitel Jamese Bonda.

Foto: Tim Clarke/Daily Express/Pool, Reuters

Tony Blair

Článek

Příběh je o osudu někdejšího předsedy vlády Adama Langa, který výrazně připomíná Blairův. Langova manželka Ruth, již bude hrát Olivia Williamsová (známá například ze snímku Šestý smysl) je také Cherie Blairové značně podobná. Ruth, která v knize s manželem výrazně manipuluje, naváže milostný poměr se spisovatelem, jenž má expremiérovi pomoci napsat paměti. Ztvární ho Ewan McGregor.

Pierce Brosnanfoto: www.piercebrosnan.com

Čtvrtou hlavní postavu bude hrát Kim Cattrallová alias Samantha Jonesová ze seriálu Sex ve městě: bude blízkou premiérovou spolupracovnicí, která připomíná Anji Hunterovou, jednu z klíčových Blairových poradkyň. Zatímco ve filmu se spolu zapletou, v reálu britská média spekulovala, že Blair chodil s Hunterovou ještě než potkal Cherie. „Jde o psychologický a sexuální thriller,“ řekl Harris, který byl původně Blairovým velkým zastáncem, za války v Iráku se ale od něj odvrátil.

Film by měl Polanski dokončit na podzim. „Chci, aby se promítal dřív, než Blair vydá své paměti,“ řekl Harris. Expremiér loni na podzim podepsal smlouvu s vydavatelstvím Random House, jehož představitel upřesnil, že Blair knihu „píše sám“. Postava Tonyho Blaira se na stříbrném plátně objevila již v roce 2006, a to v dramatu Královna, kde si exlídra labouristů zahrál herec Michael Sheen.

Reklama

Výběr článků

Načítám