Hlavní obsah

Myspace vyplavil novou hvězdu, připomíná Amy Winehousovou a Duffy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nostalgie, dekadence i naděje rezonuje ve zpěvu nastupující britské hvězdičky Bridgette Amofah, která se po krátkém působení v londýnském muzikálu a spolupráci se skupinou Oi Va Voi vrhla na sólo dráhu. Patnáctého prosince vystoupí v Praze v Arcotelu Teatrino.

Článek

Svůj inteligentní pop spřádá Bridgette ze starých francouzských šansónů, popu šedesátých let a soul-jazzu. Pohrává si s nadýchanou elegancí Shirley Basseyové a Dusty Sprigfieldové i tíhou vášně Niny Simoneové. To vše ozvláštňuje lehce alternativní cool nádech vycucnutý snad z desek Björk, která také patří k jejím oblíbeným zpěvačkám.

Producenti ji objevili na stránkách Myspace stejně jako řadu popových a rockových talentů v posledních letech. Na oficiálním „fyzickém“ LP ještě pořád pracuje, repertoáru už má ale za léta nastřádaného spoustu. Ať už je to dechberoucí coververze Cry Me a River nebo modernější kousky Out of Your Hands, What it Takes a Not Your Style.

            Singl What it Takes/Not Your Style            Poslechněte si celé písničky zde  Zpěvačka pocházející z Londýna odmalička psala básničky, krátce byla modelkou a studovala hudební divadlo. Skupina Oi Va Voi ji přijala poté, co od nich odešla KT Tunstall na sólovou dráhu, a tak si poprvé vyzkoušela světové turné.

Současně začala s producentem Dane Careym (Franz Ferdinand, Hot Chip) pracovat na vlastních věcech. Jako předskokan vystupovala taky s francouzským zpěvákem Sebastienem Tellierem.         

Reklama

Výběr článků

Načítám