Hlavní obsah

Seriál South Park skončí celovečerním filmem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Špatnou a skvělou zprávu přinesl deník Los Angeles Times. Tvůrci South Parku Trey Parker a Matt Stone již pomalu zvažují ukončení seriálu, který si velmi rychle získal přívlastek kultovní. Na druhou stranu to chtějí udělat tím nejlepším způsobem, celovečerním filmem.

Článek

"Mluvili jsme už o tom, že jednoho dne uděláme film, který by to celé zakončil," zmínil Parker. Jeden celovečerní film nazvaný South Park: Bigger Longer & Uncut (u nás s podtitulem Peklo na zemi) už vznikl v roce 1999.

Druhý film se už začal připravovat dříve, ale nevznikl z velmi prozaických důvodů. Zabral totiž Parkerovi a Stoneovi tolik času a nápadů, že už nezvládali pokračovat v seriálu, a protože seriál se uprostřed sezóny nemohl zastavit, použili základ filmu. Tak vznikl třídílný Imaginationland.

Autoři South Parku mají na kontě také další vydařenou a úspěšnou satiru Team America, která byla zaměřená více politicky a parodovala roli USA v mezinárodních konfliktech. Po filmu ale podle Parkerových slov došlo k jistému vyhoření. Celovečerní loutkový film byl mnohem větší sousto, než jsme tušili, dodal.

Seriál South Park, který se natáčí již od roku 1997, každopádně neskončí ihned. Smlouva s televizí je uzavřena do roku 2011.

Za dvanáct let už stačil urazit všechna náboženství a mnoho hollywoodských celebrit. Pobouřil parodií na smrt lovce krokodýlů a potápěče Steva Irwina, kterého probodl rejnok. Zesměšnil scientology a Toma Cruise a přišel o důležitou postavu zvanou Chef. Mluvil ji nedávno zemřelý zpěvák Isaac Hayes, který se také hlásil ke scientologům.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám