Hlavní obsah

Michalu Pavlíčkovi operovali srdce

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Kytarista a skladatel Michal Pavlíček prodělal v úterý operaci srdce. Má trojitý bypass. Pavlíček byl minulý týden převezen do příbramské nemocnice poté, co zkolaboval. Skončil na jednotce intenzivní péče.

Článek

„Michal Pavlíček prodělal operaci srdce. Má trojitý bypass,“ potvrdila Novinkám dramaturgyně Pavlíčkových muzikálů v divadle Ta Fantastika Marie Reslová a autorka knihy rozhovorů se slavným kytaristou, která by se měla objevit na předvánočním trhu. Po druhé hodině odpoledne sdělila, že se právě probral z narkózy.

Pavlíček byl operován v pražském IKEMu. Kvůli kolapsu musel Pavlíček odříci listopadové a většinu prosincových koncertů .

Michal Pavlíček se proslavil na počátku osmdesátých let jako člen Pražského výběru, s nímž hrál i v devadesátých letech. Po jeho zákazu v osmdesátých letech vedl vlastní skupinu Stromboli. V posledních letech se věnoval především skládání muzikálů pro divadlo ta Fantastika, napsal pro ně Excalibur, Obraz Doriana Graye a Dámu s kaméliemi. Se scénickou hubou má ale dlouholeté zkušenosti, složil například hudbu k představení Laterny Magiky Mínotaurus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám