Hlavní obsah

Šortky za nejlepší krátký film získal snímek Pod povrchem

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní cenu 4. ročníku Festivalu krátkých filmů Praha, který pořádají organizátoři MFF Karlovy Vary, získal v sobotu film Pod povrchem australského režiséra Reneho Hernandeze.

Foto: Petr Hloušek, Právo

V porotě zasedl režisér a producent David Ondříček.

Článek

Vítězný snímek (dotovaný částkou 5 tisíc eur) je příběhem dospívajícího chlapce, jeho pocitů strachu, ohrožení i hledání cesty k objevení sebe sama.

Porota, v níž za Českou republiku usedli režisér a producent David Ondříček a ředitel Radia 1 Saša Michailidis, ocenila příběh se silným emocionálním nábojem, ucelené filmové zpracování a slibný režijní styl.

Zvláštní uznání získal Island a Belgie

Zvláštní uznání si odnáší snímek Wrestling islandského režiséra Grímura Hákonarsona. Je příběhem dvou zápasníků, pro něž se sport stává prostředkem k vyjádření vzájemných citů.

Další Zvláštní uznání získal snímek E Finita la Commedia režisérské dvojice Jean-Julien Collette a Oliver Tollet z Belgie. Černobílý film popisuje dialog otce se synem v zaparkovaném autě: s plynoucím časem přitvrzuje nejen jejich debata.

Diváci udělili cenu snímku Katie Wolfeové z Nového Zélandu To je ona, nápadité tragikomedii o náhodném spojení mladé rodící ženy a dívenky, která jí za pár let rozvrátí život.

Reklama

Související témata:

Související články

České Anglické jahody jdou do kin

Do kin přichází nový český film Anglické jahody. Film scenáristy Martina Šafránka a režiséra Vladimíra Drhy je čtyřicet let po 21. srpnu 1968 prvním snímkem,...

Do kin přichází životopisný film Falco

Na filmová plátna přichází životopisný film Falco a představitel titulní role Manuel Rubey se svěřil, že Falco je v Rakousku nenáviděn i milován. Po úspěchu...

Výběr článků

Načítám