Hlavní obsah

Skupina Pendulum vystoupí v klubu Roxy

Právo, Šárka Hellerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australská elektro-taneční skupina Pendulum se v úterý 18. listopadu v 19.30 hodin představí v pražském klubu Roxy. Na otázky Práva odpověděl její zpěvák Rob Swire.

Foto: Archiv , Právo

Zpěvák skupiny Pendulum Rob Swire - vlevo

Článek

Pocházíte z Austrálie, ale žijete a tvoříte ve Velké Británii. Proč jste se přestěhovali?

Austrálie je skvělé místo pro život, ale s hudbou nám to tam nevycházelo. Je to všude daleko. Je pro nás důležité dostat se snadno do Evropy a do zbytku světa, abychom mohli dělat dýdžejing a živě vystupovat. Je také těžké z australského Perthu shánět vybavení a profesionální hudební techniku.

Sledujete australskou drum’n’bass scénu?

Ano, samozřejmě. Byla vždy zdravá, ale nikdy příliš velká. Vždy hrála další housle za jinými tanečními scénami. Myslím, že v Austrálii je daleko víc talentů, než zbytek světa ví. Prorazit odtamtud je ale velmi těžké.

Drum’n’bass scéna má však největší boom za sebou. V čem je její současný vývoj a progrese?

Způsob, jak udržet hudbu živou, je neustále ji vyvíjet. Může to být přes poslech nové muziky nebo neustálé využívání nových technologií, dokud neobjevíte něco, co vás udrží v pohybu.

Naše současné publikum se rozhodně liší od toho, které měla drum’n’bass scéna za starých časů. Dnes to může být kdokoli od raverů po metalisty, punkery nebo emaře – všichni šílí.

Pracujete i na remixech skladeb. Podle čeho vybíráte ty, s nimiž chcete pracovat?

Jsme velmi vybíraví, proto jsme nyní pár let žádný neudělali. Musíme být velkými fandy originálu a je potřeba, abychom věděli, že to dokážeme udělat spravedlivě. Také musíme mít jistotu, že dotyčný umělec bude mít radost z toho, že mu ten kousek trochu pomlátíme.

Tvrdí se o vás, že jste průkopníky nové hudební cesty. Je to váš záměr?

To je hezké slyšet. Ano, tohle je náš záměr, ne kopírování druhých.

Co můžeme od vašeho pražského koncertu čekat?

Zahrajeme živě, takže buďte připraveni na úplný zážitek s Pendulum.

Reklama

Související témata:

Související články

Chinaski: Jsme připraveni bojovat

Minulý týden vyšlo koncertní DVD a CD Když Chinaski, tak naživo. V úterý pak začalo v Jablonci nad Nisou turné kapely. Je první po červencovém tragickém...

Výběr článků

Načítám