Hlavní obsah

Skupina Imodium jede na Bytové turné

Právo, Šárka Hellerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák a kytarista mladé broumovské skupiny Imodium Thom hovoří o zakázaném klipu k písni Žiletko má lásko, nové desce Akustika i Bytovém turné: "Známe svoje fanoušky, vždyť k nim jezdíme do bytu. Jsou to stejní lidé jako my, máme spoustu společných témat. Letos se zase těšíme. Bytové turné pro nás signalizuje konec roku a my si říkáme, co všechno jsme zvládli a nezvládli."

Článek

Stanice Óčko odmítla loni vysílat váš videoklip k písni Žiletko, má lásko. Myslíte si, že vás to poškodilo?

Televize, která je celá postavená na klipech a snaží se oslovovat mladé lidi, tento klip nevpustila do éteru. Zajímavé bylo, že se odvolávala na Radu pro rozhlasové a televizní vysílání, prý jí odtamtud přišel signál.

Na veřejnoprávní celoplošnou televizi asi už dorazit nestihl, protože tam se klip vysílal. Nemůžu říct, jaký to mělo vliv. To, že byl klip odmítnut, vyvolalo menší rozruch, ale nešlo o nic zásadního. Jen praktiky některých organizací jsou zvláštní.

Žiletko, má lásko je píseň o sebepoškozování mladých. Máte v hlavě nová generační témata pro další písničky?

Otázkou je, jestli se na příští desce vůbec budu zabývat generačními tématy. Doposud jsem nic jiného neuměl, ale o to větší je to výzva. Kapela momentálně pořádně neví, co bude dál, co se další desky týká. Chceme zkusit jiný způsob práce – místo produkce kapely mít klasickou produkci někoho zvenku. Je dost možné, že se nějakou dobu neukážeme na pódiu.

Kam jste se od loňského alba Stigmata posunuli?

Nejen Stigmata, ale i roky existence pomohly k tomu, že máme víc známých, kamarádů, fanoušků a především zkušeností. To musíme zúročit. Jen přemýšlíme, za jaký konec to chytit.

Chystáte se opět na Bytové turné, při kterém hrajete v bytech svých fanoušků. Co je na něm tak přitažlivého?

Díky tomu, že už jedeme popáté, tak si jako jedna z mála kapel troufneme říct: známe svoje fanoušky, vždyť k nim jezdíme do bytu. Jsou to stejní lidé jako my, máme spoustu společných témat. Letos se zase těšíme. Bytové turné pro nás signalizuje konec roku a my si říkáme, co všechno jsme zvládli a nezvládli.

Vaše nové akustické album Akustika vzniklo na koncertu, který jste odehráli v dubnu v divadle v Broumově. Překvapilo vás tehdy něco?

Zájem. My to tam neměli jednoduché. Když lidi zjistili, že fungujeme i za hranicemi lokality, začali si bůhvíco myslet. Klasická závist. Za poslední roky se to ale zlepšilo a ukázalo se to na tom koncertu. Přišli lidi, u kterých jsme to nečekali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám