Hlavní obsah

Žižkov o víkendu potká jazz

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pod názvem Žižkov Meets Jazz se skrývá pražský minifestival probíhající v Paláci Akropolis. Během víkendu (od 7. listopadu) se tu představí populární zpěvačka polsko-kubánského původu Yvonne Sanchezová, nová česká zpěvačka Zeurítia nebo Vertigo Quintet a David Dorůžka.

Článek

Hlavní hvězdou pátečního programu bude Yvonne Sanchezová, která nedávno vydala své autorské album My Garden, na němž spolupracovala také s několika muzikanty z okruhu Dana Bárty. Dále vystoupí projekt SofaJazz, popisovaný jako "moderní retro či současný šanson". Stylově se částečně přibližuje Norah Jonesové.

Zeurítia (vl. jménem Vendula Šmoldasová), absolventka pražské Konzervatoře Jaroslava Ježka, se zamilovala hlavně do bossa novy a samby. Sanchezové je tato mladá jazzová zpěvačka v mnohém podobná. Zpívá v brazilské portugalštině a právě toto pondělí vydala své debutové album.

V sobotu večer ovládne Palác Akropolis další mladé seskupení Vertigo Quintet a také trio Davida Dorůžky. Dorůžka je jedním z mála současných českých hudebníků, kteří si získali uznání ve světě. Absolvoval Berklee College of Music a hrál v New Yorku a v Paříži.

Poslechněte si ukázky Zeurítie zde

Reklama

Výběr článků

Načítám