Hlavní obsah

Boban a Marko Markovič se vracejí do Česka

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmého dubna vystoupí v pražském Divadle Archa slavní protagonisté divoké balkánské dechovky Boban i Marko Marković Orkestar. Prvních 100 vstupenek bude k dostání exkluzivně v pokladně tohoto divadla za výhodnější cenu 490 Kč.

Článek

Boban i Marko Marković Orkestar jsou patrně nejslavnější srbskou dechovou kapelou. Jejich hudba pronikla do světa díky filmům režiséra Emira Kusturici jako Arizona Dream a Underground a postupně se stali v celé Evropě vyhledávanou klubovou senzací.

Syn Marko převzal v den osmnáctých narozenin (2006) vedení kapely po svém otci. V současnosti znějí na koncertech i skladby z filmu Guča!, kde hrál Marko hlavní mužskou roli a zároveň složil část hudby. Dále pak skladby z nového alba, které také připravoval převážně Marko.

V Česku jsou oba již léta dobře známí. Vystupovali tu jak na samostatných koncertech, tak i na festivalech Colours of Balkan Brass, Zimní Colours of Ostrava, Trutnov, Sázavafest a Eurotrialog.

Vstupenky jsou k dostání také za 580 Kč v sítích Ticketpro a Ticketportal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám