Hlavní obsah

Kam v Evropě v druhé polovině roku na výstavy?

Právo, Peter Kováč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň chystá od 5. září do 8. prosince přehlídku díla Vincenta van Gogha (Albertina: 50 obrazů a 120 kreseb) a od 14. listopadu do 1. března (2009) výstavu zakladatele kubismu Georgese Braquea (Bank - Austria - Kunstforum: 80 obrazů a grafik).

Foto: Archív, Právo

Z Baconova triptychu Tři studie pro vlastní portrét. Tate Britain v Londýně chystá od 11. září do 4. ledna retrospektivu Francise Bacona.

Článek

Berlínská Neue Nationalgalerie nabídne od 31. října do 8. února přehlídku životního díla amerického postmodernisty Jeffa Koonse, který se mj. proslavil jako  manžel pornohvězdy Ciccioliny. Muzeum Pergamon v Berlíně až do 5. října hostí obrovskou archeologickou expozici o starověkém Babylónu - akce vznikla ve spolupráci s pařížským Louvrem.

Bonnská Kunsthalle nabídne od 22. srpna do 7. prosince jinou mamutí archeologicko-historickou výstavu o konci antického světa a době stěhování národů pod názvem Řím a barbaři se zápůjčkami mimo jiné i z České republiky.

Tate Britain v Londýně chystá od 11. září do 4. ledna retrospektivu Francise Bacona, jejíž repríza poté bude v Muzeu moderního umění v New Yorku. Pařížský Louvre nabídne výběr z tvorby klasika renesance Mantegni, na 200 jeho prací tu bude k vidění od 26. září do 5. ledna.

Vicenza oslavuje od 20. září do 6. ledna velkou výstavou 500 let od narození genia italské architektury Palladia (veškeré akce k tomuto výročí jsou na internetu: www.palladio2008.info). A Mnichov ve spolupráci v New Yorkem a Paříži chystá největší kolekci abstraktní tvorby Vasilije Kandinského - výstava v Lenbachhausu bude od 25. října do 22. února 2009.

Reklama

Výběr článků

Načítám