Hlavní obsah

Premiéra šestého filmu o Potterovi se odkládá na léto 2009

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestý díl příběhů mladého čaroděje Harryho Pottera, který měl přijít do kin už v listopadu, se nakonec na plátna kin dostane o osm měsíců později. Premiéra snímku Harry Potter a Princ dvojí krve bude ve Spojených státech 17. července 2009, oznámilo filmové studio Warner Bros.

Článek

Odklad premiéry zdůvodnil prezident společnosti Alan Horn tím, že výhodnější pro uvedení filmu je letní sezona a také je třeba překonat následky stávky scénáristů z minulé zimy. Uvedení filmu do kin v letním období se osvědčilo například u pátého dílu ságy o Harrym Potterovi.

"Stejně jako všechna studia i my pociťujeme stále dopady stávky scénáristů, která ovlivnila přípravu scénářů pro další filmy, změnila podmínky konkurence v roce 2009 a nabídla nové příležitosti, kterých chceme využít," řekl Horn.

Osmiměsíční odklad uvedení šestého filmu o Harrym Potterovi určitě hodně zklame milióny fanoušků brýlatého čaroděje v celém světě, kteří čekají již více než rok na filmovou verzi románu britské spisovatelky J.K. Rowlingové.

Pět filmů vyneslo 4,5 miliardy dolarů

Knižní vydání příběhů čarodějnického učně z Bradavic obsahuje sedm dílů, ale studio Warner Bros. se rozhodlo natočit z posledního dílu nazvaného Harry Potter a relikvie smrti dva filmy. Ty se objeví v kinech v roce 2010 a 2011.

Pět předchozích zfilmovaných dílů Harryho Pottera, který se stal mezinárodním literárním a filmovým fenoménem, vyneslo v celém světě 4,5 miliardy dolarů (téměř 75 miliard korun). Ve světě se prodalo na 350 miliónů knih o Potterovi a všechny díly byly přeloženy do asi 65 jazyků, včetně češtiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám