Hlavní obsah

Orlando Bloom z Pána prstenu ve válečném dramatu o Sarajevu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Orlando Bloom a Liam Neeson mají být hlavními hrdiny zatím bezejmenného filmového dramatu z válkou zmítaného Sarajeva. Hollywoodští filmaři si získali osobní podporu sarajevského starosty a do bývalé Jugoslávie se vydají natáčet koncem roku, uvedl server Variety.

Článek

Příběh bude vycházet z knihy Billa Cartera Fools Rush In. Carter v Sarajevu během války žil a pracoval pro humanitární organizace. Podílel se také na dokumentu Miss Sarajevo, který produkoval zpěvák skupiny U2 Bono. O vedlejší roli v dramatu jedná Javier Bardem a režii má na starosti Andrucha Waddington.

"Četl jsem scénář a ten hluboce lidský příběh mě jasně oslovil," řekl Bloom, "Představuje odklon od velkých hollywoodských produkcí."

Orlando Bloom má za sebou krátkou, ale velmi úspěšnou kariéru. Původně britský divadelní herec se u filmu objevil až na konci 20. století v koprodukčním dramatu o životě slavného spisovatele Oscara Wilda.

Po roce 2000 jeho cena prudce stoupla, když se proslavil jako Legolas v trilogii Pán prstenů. Mihnul se i v zdařilém válečném snímku Černý jestřáb sestřelen a z komerčního hlediska byly zatím jeho vrcholem Piráti z Karibiku a Trója.

Reklama

Výběr článků

Načítám