Hlavní obsah

Česká televize vypoví smlouvu agentuře, která hledala neplatiče

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Česká televize (ČT) vypoví smlouvu s vyhledávací agenturou BSP Lawers Partners, která pro advokátní kancelář Dalibora Kalcso připravila chybnou databázi živnostníků, kteří neměli údajně zaplacené televizní koncesionářské poplatky.

Článek

Advokátní kancelář Dalibora Kalcso na základě této chybné databáze od této agentury rozeslala 25 tisícům živnostníků upozornění, že nezaplatili, musí okamžitě zaplatit, a to včetně sankčních přirážek. Ukázalo se, že minimálně 14 tisíc živnostníků dostalo toto oznámení neoprávněně, protože nemají s opravou, prodejem nebo výrobou televizorů nic společného.

Zrušení smlouvy oznámil na středeční radě ČT generální ředitel veřejnoprávního média Jiří Janeček. Ten zvažuje i výpověď advokátovi Kalcsovi, protože šlo, jak řekl Janeček na jednání rady, o „jeho fatální selhání“. Výzvu živnostníkům od advokáta Kalcso nikdo s Českou televizí nekonzultoval, byla navíc nevhodně lidsky formulována, prohlásil Janeček.

Janeček se také vyjádřil na radě k zavedení nového loga České televize. Vypadá to, že se opět odsouvá, generální ředitel totiž požádal zaměstnance ČT, aby se vyjádřili, zda se s navrhovaným logem ztotožní. „Myslím si, že nové logo zavedeme, až digitální signál České televize pokryje celou republiku,“ řekl Janeček. To bylo mohlo být ovšem až v roce 2011.

Odměna 892 000 pro Janečka 

Rada České televize (ČT) také ve středu schválila generálnímu řediteli Jiřímu Janečkovi roční odměnu za rok 2007 ve výši půl miliónu korun a zároveň pohyblivou složku za prvé pololetí letošního roku ve výši 392 667 korun.

Podle radních Janeček splnil veškerá kritéria, jako například sledovanost, spokojenost diváků, vyrovnané hospodaření veřejnoprávní televize a splnil též všechny úkoly z usnesení Rady ČT.

Pro udělení této odměny hlasovalo dvanáct radních, zdrželi se Petr Uhl, Jiří Voráč a Alena Svobodová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám