Hlavní obsah

V Británii je stále nejprodávanější ABBA, která už 22 let nehraje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká zpěvačka a skladatelka Katy Perryová obsadila s písní I Kissed a Girl poprvé v kariéře první místo v britské hitparádě singlů. Prodejům dlouhohrajících desek v Británii i nadále vévodí švédské kvarteto ABBA s výběrem největších hitů Gold - Greatest Hits, oznámila společnost Official UK Charts Company.

Článek

Třiadvacetiletá Perryová na sebe upozornila již minulý týden, když dokázala postoupit o 135 míst a skončit na čtvrtém místě hitparády. Tento týden se jí podařilo z čela žebříčku sesadit singl All Summer Long amerického rockového hudebníka, příležitostného herce a též bývalého manžela hollywoodské sexbomby Pamely Andersonové Kida Rocka.

Nahrávka hvězdy britského hip hopu Dizzee Rascala pojmenovaná Dance Wiv Me klesla na třetí místo. Dublinští The Script s písní The Man Who Can't Be Moved skončili na čtvrté pozici, o jednu příčku před jediným nováčkem v top desítce, kterým jsou nedávno znovusjednocení britští The Verve se skladbou Love is Noise.

Kolekce největších hitů vládců diskoték sedmdesátých let, kapely ABBA, která zaznamenala obrovskou poptávku po uvedení filmové verze muzikálu Mamma Mia!, zůstává v britských obchodech již druhým týdnem nejprodávanějším albem. Deska byla poprvé vydána v roce 1992 a na celém světě se jí prodalo 26 milionů kusů, což jí řadí mezi 40 nejprodávanějších nahrávek všech dob. Ačkoli skupina ABBA naposledy koncertovala v roce 1986, ještě nyní prodává po celém světě tři milióny nosičů ročně.

Na druhém a třetím místě je jen kosmetická změna, když si své pozice vyměnilo minule druhé, nyní již jen třetí, album kapely Coldplay Viva La Vida Or Death And All His Friends s velšskou zpěvačku Duffy a její deskou Rockferry.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám