Hlavní obsah

Brad Pitt se definitivně upsal Tarantinovi

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle informací BBC se americký herec Brad Pitt dohodl s režisérem Quentinem Tarantinem, že si zahraje v léta ohlašovaném válečném filmu Inglorious Bastards.

Foto: Reuters

Quentin Tarantino

Článek

Pitt má hrát poručíka Alda Rainea, o roli ve filmu jedná také Simon Pegg. O Leonardu DiCapriovi režisér uvažuje pro postavu nacisty Hanse Landy s přezdívkou "Lovec Židů".

Natáčení začne v říjnu v Německu a premiéra se očekává příští rok v Cannes. Producent Lawrence Bender řekl BBC, že Pitta a Tarantina považuje za ohromující dvojici, která určitě vytvoři něco zvláštního.

Spojení Inglorious Bastards si Tarantino vypůjčil z anglické verze starého italského válečného filmu režiséra Enza G. Castellariho, ale nezamýšlí točit jeho remake. Spíše by se mělo jednat o jakousi poctu snímkům typu Tucet špinavců.

Skupina desperátů v něm dostane šanci promazat si trestní rejstřík, když se dobrovolně zúčastní odvážného výpadu do nitra nacisty obsazené Francie. Šance na přežití jsou mizivé, ale většina z nich by stejně skončila na šibenici, takže souhlasí.

Tarantino psal scénář k Inglorious Bastards už po natáčení Jackie Brownové, ale k realizaci stále nedocházelo. Text prý dosáhl rozsahu 600 stránek, což vyvolává obavy ohledně délky filmu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám