Hlavní obsah

Básník a prozaik Pavel Kohout slaví osmdesátiny

Právo, jac

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Po pátečním přijetí u primátora města Brna propukly v sobotu v Brně oslavy nedělních osmdesátin básníka, prozaika a dramatika Pavla Kohouta. V podvečer se v obchodní galerii Vaňkovka setkal se svými čtenáři, kterým podepisoval před knihkupectvím Dobrovský své knížky.

Foto: Jan Chmelíček, Právo

Pavel Kohout při sobotní autogramiádě v brněnské Vaňkovce.

Článek

Byla mezi nimi knížka fejetonů O ničem a o všem, která vyšla nedávno. Obsahuje Kohoutovy fejetony z různých období jeho literárního vývoze, ze samizdatu, z Lidových novin, ale i z Práva, kde vycházely v poslední době. Právě z této knihy si Pavel Kohout připravil ukázky pro večerní pokračování devátého ročníku brněnského literárního festivalu Měsíc autorského čtení.

„Jsem rád, že jsem se mohl s Pavlem Kohoutem setkat a nechat si podepsat knížku. Je to můj generační druh, v jeho díle se zračí společenský vývoj tak, jak jsem ho prožíval a vnímal i já,“ řekl Právu jeden z čtenářů, kteří si přišli pro autogram.

Během autogramiády Kohout svým literárním fanouškům prozradil, že jeho bohatou bibliografii za několik měsíců obohatí román Smyčka, která vyjde v nakladatelství Pistorius. „Je to psychologický román jehož děj se odehrává v roce 1948, v době, kdy komunistická strana pozřela sociální demokracii,“ prozradil Právu jubilující autor.

Pavel Kohout, jedna z významných postav poválečné české literatury 20. století, oslaví své kulaté narozeniny v neděli večer v Divadle Husa na provázku v představení Hommage Kohout. Mezi hosty večera je očekáván i Václav Havel.

Reklama

Výběr článků

Načítám