Hlavní obsah

Neznámý Márquezův scénář se dočká filmového plátna

Novinky, rei, The Guardian

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MEXICO CITY

Desítky let starý příběh Frontera o stárnoucím pistolníkovi a jeho mladším kolegovi se konečně dočká filmového zpracování. Práva na něj získal mexický herec a producent Rodolfo De Anda. Co ale překvapilo i znalce, je skutečnost, že příběh napsal světoznámý spisovatel Gabriel García Márquez.

Článek

Scénář Frontery byl sepsán před více než čtyřiceti lety, ještě předtím než v roce 1967 proslavil Márqueze po celém světě román Sto roků samoty.

„Nikdo nevěděl, že existuje. Nejpřekvapivější je, že se jedná o western. Nemyslím, že někdo věděl, že (Márquez) něco takového napsal,“ citoval mexický tisk De Andu, který plánuje začít s natáčením příští rok.

De Anda prý o příběhu slyšel poprvé jako herecký elév před čtyřiceti lety. Tehdy dostal nabídku na roli mladšího z pistolníků. Tehdy se domníval, že příběh napsal Luís Alcoriza, jeden z titánů zlatého věku mexické kinematografie.

„Když jsem konečně asi před měsícem koupil práva, k mému překvapení jsem zjistil, že příběh napsal Gabriel García Márquez,“ řekl. Dodal, že ve filmu chce hrát staršího z hrdinů. Do role druhého pistolníka by rád obsadil mexickou hvězdu Garcíu Bernala nebo Diega Lunu.

Reklama

Související témata:

Související články

Do kin vstoupil film Láska za časů cholery

Ani španělský herec Javier Bardem, který se v těchto dnech raduje ze Zlatého glóbu za roli ve filmu Tahle země není pro starý, nemůže čekat za Lásku za časů...

Márquez opět okouzluje magickým realismem

Zítřejší jedenaosmdesáté narozeniny Gabriela Garcíi Márqueze, mohou ctitelé jeho díla oslavit novinkou z jeho Odeonem vydávaných spisů, v níž Blanka Stárková...

Gabriel García Márquez: Prodavač zázraků

Márgueze mám komplet česky přečteného a několik mladých nečtenářů mne překvapilo tím, že i oni znají Sto roků samoty a podlehli magii toho před dvěma týdny...

Výběr článků

Načítám